UTBILDNINGSINSTITUTIONER OCH BIBLIOTEK

Låt oss hjälpa er med en effektiv avfallslösning. Och få tid över till andra viktiga uppgifter.

Låt specialisterna ta hand om källsortering. Vi guidar dig till den rätta lösningen

Som ansvarig för avfall på ett universitet, yrkeshögskola, högskola eller bibliotek kan det vara en svår uppgift att hantera sorteringen korrekt. Med ett avfallssorteringssystem från Bica med frontdörrar för enkel tömning och starka påshållare blir hanteringen enklare än någonsin. Mer än 10 års erfarenhet av avfallslösningar har vi den rätta kunskapen inom området och vi har utvecklat produkter i nära samarbete med aktörer inom branschen.

Källsortering på en läroanstalt med unga elever

Få den rätta källsortering som passar för budgeten och inredningen

På utbildningsinstitutioner och bibliotek rör sig många olika människor och kanske inte samma personer från dag till dag. Det ställer stora krav på avfallssorteringslösningen. Vi rekommenderar inte en lösning förrän vi känner till svaren på de viktigaste frågorna.

multiple-users-1

Hur många elever och användare är ni?

Det är viktigt för oss att veta hur många elever och medarbetare, i runda tal, som ska använda avfallsbehållarna. På så sätt kan vi rekommendera den rätta mängden avfallsbehållare, eftersom antalet användare per avfallssystem är avgörande för att lösningen ska vara effektiv och täcka behovet.

Hur rör sig användarna?

För att kunna rekommendera den mest effektiva placeringen av avfallsbehållarna måste vi veta var och hur användarna rör sig inom utbildningsinstitutionen. Utöver klassrummen, finns det också till exempel gemensamhetsområden som kräver särskilda indelningar?

Hur är byggnaden inredd?

Det är väsentligt för oss att konkretisera hur era lokaler är inredda. Här är antalet klassrum avgörande, samt storleken på matsal eller lunchrum. Har ni många små eller stora rum?

cleaning-woman

Vem är driftsansvarig för lösningen?

Det är vår viktigaste uppgift att rekommendera en lösning som sparar dig tid och resurser. Därför är det avgörande att veta vem som är ansvarig för att tömma avfallsbehållarna och vem som sköter städningen? Och hur du hanterar avfallssortering idag?

Vilken budget har du för avfallssortering?

Det är avgörande för oss att erbjuda en lösning som lever upp till dina budgetkrav. Därför måste vi ha några ramar att arbeta inom, så att vi kan rekommendera det som passar bäst för er budget.

Skalbar avfallssortering

En lösning för alla era sorteringsbehov. Nu och i framtiden

 

Kraven på avfallssortering förändras löpande och det gör kanske era behov också. Kanske upplever ni ett behov av att sortera i fler fraktioner i vissa lokaler? Med Bica är du garanterad en flexibel lösning som du alltid kan skala upp eller ner.

Avfallssystemet är uppbyggt av moduler och det är lätt att koppla på fler eller färre behållare på lösningen. Så du behöver inte oroa dig för om du kommer att behöva sortera fler sorters avfall i framtiden. Det löser vi.

From waste to resources

Byggnaden är inredd med många gemensamhetsområden på flera våningsplan, vilket krävde en flexibel lösning som kunde smälta in naturligt i miljön.

Richard, Afdelingschef (Bygningsverksamhet), Mercantec

Företag och institutioner vi har hjälpt med avfallssortering

Varför Bica?

5 anledningar till att välje Bica

hand-expand

Frontdörrar med soft close

Tack vare frontdörrarna får du som byter påsarna en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Med den monterade mjukstängningen stängs dörrarna långsamt och lugnt med en glidande rörelse så att inga fingrar kommer i kläm.

Moduluppbyggda avfallssystem

Bica är moduluppbyggt och du kan få en avfallssorteringslösning med precis det antal fraktioner du behöver. Om behovet ändras kan du alltid anpassa lösningen och ansluta fler behållare med vårt smarta magnetsystem.

cog

Justerbara fötter och dolda hjul

Bica är utvecklat med dolda fötter och hjul som inte kommer i kontakt med avfallet och samtidigt ger ett stilrent uttryck. Du kan lätt justera fötterna så att du får den rätta höjden och hjulen gör systemet flyttbart för enkel rengöring.

Robusta och tidsbesparande påshållare

För att säkerställa att påsarna inte glider av har Bica utvecklats med starka påshållare som är lätta att hantera. Det sparar dig både tid och kraft när du tömmer påsarna.

cleaning-spray

Tillverkat i pulverlackerat stål

Bica är utformat i pulverlackerat stål, ett särdeles slitstarkt material som ger lösningarna lång livslängd. Samtidigt är det ett material som är lätt att rengöra och behöver minimalt underhåll.

Stilrena avfallsbehållare för dagligt bruk

Bica är tillverkad av massivt stål med hög hygien och minimalt underhåll.

Vanliga frågor och svar

Det finns flera anledningar. Sortering medför att mindre mängder avfall går till förbränning. Avfallssortering bidrar samtidigt till att återanvända de allra flesta material och minskar därmed CO2-utsläppen genom att minska behovet av att tillverka nya material. 

Det finns flera sätt att minska avfallet på. Vi kan exempelvis återanvända papper till fyllnad i pappkartonger för transporter, köpa återanvändbara kaffekoppar i stället för engångskoppar, köpa fler återanvända saker i stället för nya, leta efter produkter med mindre emballage och kompostera matavfall i stället för att slänga det i avfallsbehållaren.

Det organiska avfallet återvinns för att utvinna biogas som används till miljövänlig el, värme eller bränsle.

Vill du veta mer?

Fråga vår specialist på avfallssortering för företag.

Jeppe Friis

Jeppe Friis

Sales Manager

+45 2684 1000

jf@bicasolutions.dk

From waste to resources

Välj en avfallssorteringslösning som tar hand om din sektors specifika behov

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Kontakta oss och hör mer om hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning i förhållande till att välja en avfallslösning som matchar dina behov och budget.

Fyll i formuläret och bli kontaktad inom 1-2 arbetsdagar.

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.