Bica underhållsguides

Så här tar du hand om din avfallssorteringslösning från Bica

Affaldssortering i en virksomhed

Avfallssortering inomhus

Bica kräver mycket lite underhåll

Bicas avfallslösning inomhus är tillverkad och designad i ett material som kräver minimalt underhåll. Lösningen kräver naturligtvis löpande rengöring. Här kan du hämta vår guide till hur du tar hand om din lösning på bästa sätt. Du bör dock undvika att använda skursvampar och skurpulver samt lösningsmedel och syrahaltiga rengöringsmedel för rengöring.

Avfallssortering utomhus

Guide till underhåll av utomhus avfallsbehållare

Vår avfallssortering utomhus är gjord av pulverlackerat stål med släta ytor som kräver minimalt med underhåll. Läs här hur du bäst underhåller och rengör din utomhus avfallslösning.

3 fraktion affaldssortering udendørs ved station

Avfallssortering inomhus

Underhåll och rengöring

Dörrar och ytor

Rengörs enkelt med en lätt urvriden fibertrasa. Använd vanligt rengöringsmedel både ut- och invändigt. Om flera avfallsbehållare är sammankopplade med magneter, kontrollera då löpande efter smuts mellan behållarna. Om det skulle uppstå små repor i ytan kan du köpa ett reparationskit.

Hjul och fötter

Hjul och fötter är dolda bakom sockeln och kommer därmed inte i direkt kontakt med avfallet. Kontrollera löpande efter damm som kan samlas i hjulen. Det tas lätt bort genom att lägga behållaren på sidan och tvätta hjulen med en urvriden trasa. Vid besvärlig smuts kan du använda rengöringsbensin.

Påshållare

Rengörs enkelt med en lätt urvriden fibertrasa. Använd vanligt rengöringsmedel. Kontrollera en gång om året att de två monteringsskruvarna fortfarande sitter ordentligt. Påshållare och skruvar kan enkelt bytas ut om de skulle gå sönder.

Gasdämpare, lock och fotpedaler

Gasdämpare och beslag är placerade så att de samlar minsta möjliga mängd smuts. Rengörs enkelt med en lätt urvriden fibertrasa. Använd vanligt rengöringsmedel. Öppningsmekanismen för pedalhållare är byggd på nylonlager som inte behöver smörjning eller annat underhåll.

Avfallssortering utomhus

Underhåll och rengöring

Generellt

Tillverkad i pulver lackerat stål med släta ytor. Askkoppar är tillverkade i rostfritt stål Aisi 304 och plattan under askkoppen är en varm-galvaniserad plåt. Bica utomhusprodukter uppfyller korrosionsklass C3. Produkterna kräver minimalt underhåll och är lätta att rengöra.

Pulverlackerade ytor

Rengör med en fiberduk eller mjuk borste. Vid användning av rengöringsmedel ska ett PH-neutralt rengöringsmedel användas.

Askkoppar

Askkoppar är tillverkade i rostfritt stål Aisi 304. Vid rengöring av askkoppar används en duk eller mjuk borste med vatten. För askkopparna kan ett milt rengöringsmedel användas om nödvändigt. Plattan under askkoppen är en varmgalvaniserad plåt. Rengöring av denna utförs med en duk eller mjuk borste med ett milt och syrefritt rengöringsmedel.

Påsehållare

Påsehållare är tillverkade i rostfritt stål Aisi 304. Vid rengöring av påsehållare används en duk eller mjuk borste med vatten. Använd vid behov ett milt rengöringsmedel.

Vanliga frågor och svar

Det finns flera anledningar. Sortering medför att mindre mängder avfall går till förbränning. Avfallssortering bidrar samtidigt till att återanvända de allra flesta material och minskar därmed CO2-utsläppen genom att minska behovet av att tillverka nya material. 

Det finns flera sätt att minska avfallet på. Vi kan exempelvis återanvända papper till fyllnad i pappkartonger för transporter, köpa återanvändbara kaffekoppar i stället för engångskoppar, köpa fler återanvända saker i stället för nya, leta efter produkter med mindre emballage och kompostera matavfall i stället för att slänga det i avfallsbehållaren.

Det organiska avfallet återvinns för att utvinna biogas som används till miljövänlig el, värme eller bränsle.

Vill du veta mer?

Fråga vår specialist på avfallssortering för företag.

Jeppe Friis

Jeppe Friis

Sales Manager

+45 2684 1000

jf@bicasolutions.dk

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Kontakta oss och hör mer om hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning i förhållande till att välja en avfallslösning som matchar dina behov och budget.

Fyll i formuläret och bli kontaktad inom 1-2 arbetsdagar.

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.