Allmännyttigt bostadsbyggande

Avfallssorteringen ska vara lättillgänglig. Inte kräva en extra insats

Gör det enkelt för de boende. Investera i ett flexibelt avfallssystem

På gemensamma arealer och utomhus där de boende rör sig dagligen och uppehåller sig kortare eller längre tid ska det också avfallssorteras. Gör det enkelt för de boende att göra sig av med sitt avfall just där de uppehåller sig. Med mer än 10 års erfarenhet av källsorteringskärl har vi förmodligen också en lösning som passar för era behov.

Avfallssortering på uteplatser vid bostadsbyggande

Få den rätta källsortering. Både ute och inne

Vilken avfallssorteringslösning som är mest effektiv för er är beroende av bostadsområdets storlek och uppehållsområden. Vi rekommenderar inte en lösning förrän vi känner till svaren på de viktigaste frågorna.

multiple-users-1

Hur många boende ska använda lösningen?

Det är viktigt för oss att veta hur många boende som ska använda avfallslösningarna. Det har betydelse för hur många avfallsbehållare vi ska rekommendera för er inomhus och ute. 

Hur rör sig de boende?

För att kunna rekommendera den mest effektiva placeringen av avfallsbehållarna måste vi veta var de boende fysiskt rör sig i och omkring bostäderna. Finns det platser där de uppehåller sig mer än på andra ställen? 

Hur är bostadsområdet inrättat?

Det är väsentligt för oss att konkretisera hur bostadsområdet är inrättat. Finns det stora uppehållsrum inomhus eller gemensamma arealer ute? Har de boende gemensam lekplats med bord och bänkar, där det krävs avfallssortering?

cleaning-woman

Vem är driftsansvarig för lösningen?

Det är vår viktigaste uppgift att rekommendera en lösning som sparar dig tid och resurser. Därför är det avgörande att veta vem som är ansvarig för att tömma avfallsbehållarna och vem som sköter städningen? Och hur du hanterar avfallssortering idag?

Vilken budget har du för avfallssortering?

Det är avgörande för oss att erbjuda en lösning som lever upp till dina budgetkrav. Därför måste vi ha några ramar att arbeta inom, så att vi kan rekommendera det som passar bäst för er budget.

Skalbar avfallssortering

En lösning för alla era sorteringsbehov. Nu och i framtiden

 

Kraven på källsortering förändras löpande och det gör behoven vid de gemensamma arealerna också. Kanske utvidgar ni områdena kring bostäderna? Med Bica är du garanterad en flexibel lösning som du alltid kan skala upp eller ner.

Avfallssystemet är uppbyggt av moduler och det är lätt att koppla på fler eller färre behållare på lösningen. Så du behöver inte oroa dig för om du behöver sortera fler sorters avfall i framtiden. Det löser vi.

Företag och institutioner vi har hjälpt med avfallssortering

Varför Bica?

5 anledningar till att välje Bica

hand-expand

Frontdörrar med soft close

Tack vare frontdörrarna får du som byter påsarna en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Med den monterade mjukstängningen stängs dörrarna långsamt och lugnt med en glidande rörelse så att inga fingrar kommer i kläm.

Moduluppbyggda avfallssystem

Bica är moduluppbyggt och du kan få en avfallssorteringslösning med precis det antal fraktioner du behöver. Om behovet ändras kan du alltid anpassa lösningen och ansluta fler behållare med vårt smarta magnetsystem.

cog

Justerbara fötter och dolda hjul

Bica är utvecklat med dolda fötter och hjul som inte kommer i kontakt med avfallet och samtidigt ger ett stilrent uttryck. Du kan lätt justera fötterna så att du får den rätta höjden och hjulen gör systemet flyttbart för enkel rengöring.

Robusta och tidsbesparande påshållare

För att säkerställa att påsarna inte glider av har Bica utvecklats med starka påshållare som är lätta att hantera. Det sparar dig både tid och kraft när du tömmer påsarna.

cleaning-spray

Tillverkat i pulverlackerat stål

Bica är utformat i pulverlackerat stål, ett särdeles slitstarkt material som ger lösningarna lång livslängd. Samtidigt är det ett material som är lätt att rengöra och behöver minimalt underhåll.

Populära behållare för effektiv avfallssortering

Produkterna är designade så att de är lätta att kombinera och koppla samman till ett enda avfallssystem.

Vanliga frågor och svar

Det finns flera anledningar. Sortering medför att mindre mängder avfall går till förbränning. Avfallssortering bidrar samtidigt till att återanvända de allra flesta material och minskar därmed CO2-utsläppen genom att minska behovet av att tillverka nya material. 

Det finns flera sätt att minska avfallet på. Vi kan exempelvis återanvända papper till fyllnad i pappkartonger för transporter, köpa återanvändbara kaffekoppar i stället för engångskoppar, köpa fler återanvända saker i stället för nya, leta efter produkter med mindre emballage och kompostera matavfall i stället för att slänga det i avfallsbehållaren.

Det organiska avfallet återvinns för att utvinna biogas som används till miljövänlig el, värme eller bränsle.

Vill du veta mer?

Fråga vår specialist på avfallssortering för företag.

Peter Brahe

Peter Brahe

CEO & CSO

+45 2896 4000

pb@bicasolutions.dk

From waste to resources

Välj en avfallssorteringslösning som tar hand om din sektors specifika behov

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Kontakta oss och hör mer om hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning i förhållande till att välja en avfallslösning som matchar dina behov och budget.

Fyll i formuläret och bli kontaktad inom 1-2 arbetsdagar.

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.