HOTELL OCH RESTAURANGER

Fortsätt att skapa goda upplevelser för gästerna. Så ordnar vi med avfallssorteringen

Låt specialisterna ta hand om avfallssorteringen. Och gör det som du är bäst på

Gör det enkelt att sortera avfall - för både gäster och medarbetare. Du behöver inte gömma avfallsbehållarna i ett hörn för våra lösningar är skapade i stilren och snygg design som passar in i inredningen. Vi ger dig råd från första frågan till den slutliga lösningen och som matchar behov och budget - både ute och inne.

Affaldssortering foran indgang til hotel

Få den rätta avfallssorteringslösningen som passar för budgeten och inredningen

Vilken avfallssorteringslösning som är mest effektiv för er är beroende av inredningen och arbetssättet bland gäster och medarbetare. Vi rekommenderar inte en lösning förrän vi känner till svaren på de viktigaste frågorna.

multiple-users-1

Hur många användare ska använda lösningen?

Det är viktigt för oss att veta hur många gäster, medarbetare med flera som ni förväntar er kommer att använda avfallslösningarna. Det har betydelse för hur många avfallsbehållare vi ska rekommendera för er.

Hur rör sig användarna?

För att kunna rekommendera den mest effektiva placeringen av avfallsbehållarna måste vi veta var och hur användarna rör sig rent fysiskt. Finns det knutpunkter där många människor samlas och finns det områden där inte särskilt många rör sig? 

Hur är byggnaden inredd?

Det är väsentligt för oss att konkretisera hur byggnaden är inredd. Hur stor är foajén och restaurangen, och hur många gäster rör sig där varje dag? Har ni stora eller små rum som kräver sorteringsmöjligheter?

cleaning-woman

Vem är driftsansvarig för lösningen?

Det är vår viktigaste uppgift att rekommendera en lösning som sparar dig tid och resurser. Därför är det avgörande att veta vem som är ansvarig för att tömma avfallsbehållarna och vem som sköter städningen? Och hur du hanterar avfallssortering idag?

Vilken budget har du för avfallssortering?

Det är avgörande för oss att erbjuda en lösning som lever upp till dina budgetkrav. Därför måste vi ha några ramar att arbeta inom, så att vi kan rekommendera det som passar bäst för er budget.

Skalbar avfallssortering

En lösning för alla era sorteringsbehov. Nu och i framtiden

 

Kraven på avfallssortering förändras löpande och det gör kanske era behov också. Ni kanske kommer att utvidga i befintliga lokaler för gästerna och därmed behöva bygga ut avfallslösningen? Med Bica är du garanterad en flexibel lösning som du alltid kan skala upp eller ner.

Avfallssystemet är uppbyggt av moduler och det är lätt att koppla på fler eller färre behållare på lösningen. Så du behöver inte oroa dig för om du behöver sortera fler sorters avfall i framtiden. Det löser vi.

From waste to resources

På hotell är inredningsdesign och interiörval genomtänkta. Därför är utseendet på avfallslösningen inte helt ointressant.

Carsten Jansen, Grundare av Bica

Företag och institutioner vi har hjälpt med avfallssortering

Varför Bica?

5 anledningar till att välje Bica

hand-expand

Frontdörrar med soft close

Tack vare frontdörrarna får du som byter påsarna en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Med den monterade mjukstängningen stängs dörrarna långsamt och lugnt med en glidande rörelse så att inga fingrar kommer i kläm.

Moduluppbyggda avfallssystem

Bica är moduluppbyggt och du kan få en avfallssorteringslösning med precis det antal fraktioner du behöver. Om behovet ändras kan du alltid anpassa lösningen och ansluta fler behållare med vårt smarta magnetsystem.

cog

Justerbara fötter och dolda hjul

Bica är utvecklat med dolda fötter och hjul som inte kommer i kontakt med avfallet och samtidigt ger ett stilrent uttryck. Du kan lätt justera fötterna så att du får den rätta höjden och hjulen gör systemet flyttbart för enkel rengöring.

Robusta och tidsbesparande påshållare

För att säkerställa att påsarna inte glider av har Bica utvecklats med starka påshållare som är lätta att hantera. Det sparar dig både tid och kraft när du tömmer påsarna.

cleaning-spray

Tillverkat i pulverlackerat stål

Bica är utformat i pulverlackerat stål, ett särdeles slitstarkt material som ger lösningarna lång livslängd. Samtidigt är det ett material som är lätt att rengöra och behöver minimalt underhåll.

hand-expand

Front doors with soft close function

The front doors ensure an ergonomic correct work posture in connection with bin liner replacement. With the fitted soft close, the doors will close slowly and in a sliding motion, preventing fingers from getting caught.

Modular waste systems

The Bica system is a modular system and you can get a waste sorting solution with exactly the numbers of fractions you need. Should your needs change, you can adapt your solution and add more bins by means of our clever magnet system.

cog

Adjustable feet and hidden casters

The Bica system has hidden feet and casters separated from the waste which also ensures a minimalist look. The feet are easily adjusted to ensure correct height, and the casters allow the system to be moved for easy cleaning.

Robust and time-saving bin liner holders

To prevent the bin liners from sliding off, the Bica system uses strong bin liner holders that are easy to handle. This saves both time and effort when bin liners are replaced.

cleaning-spray

Made from powder painted steel

The Bica system is made from highly durable powder painted steel which ensures the longevity of the solutions. At the same time, this material is easy to clean and requires very little maintenance.

Gör avfallssortering till en del av inredningen

Avfallssortering är coolt. Så är våra lösningar - tidlös och enkel design.

Vanliga frågor och svar

Det finns flera anledningar. Sortering medför att mindre mängder avfall går till förbränning. Avfallssortering bidrar samtidigt till att återanvända de allra flesta material och minskar därmed CO2-utsläppen genom att minska behovet av att tillverka nya material. 

Det finns flera sätt att minska avfallet på. Vi kan exempelvis återanvända papper till fyllnad i pappkartonger för transporter, köpa återanvändbara kaffekoppar i stället för engångskoppar, köpa fler återanvända saker i stället för nya, leta efter produkter med mindre emballage och kompostera matavfall i stället för att slänga det i avfallsbehållaren.

Det organiska avfallet återvinns för att utvinna biogas som används till miljövänlig el, värme eller bränsle.

Vill du veta mer?

Fråga vår specialist på avfallssortering för företag.

Jeppe Friis

Jeppe Friis

Sales Manager

+45 2684 1000

jf@bicasolutions.dk

From waste to resources

Välj en avfallssorteringslösning som tar hand om din sektors specifika behov

Want to learn about solutions that make waste sorting easier?

We work closely with a number of dealers around Europe. These dealers would be happy to pay you a visit and also sell their products and services at their webshops and physical stores.