Vi anser att avfall är en resurs. Gör du?

Avfall är ett enormt problem. Men det är också en enorm potential. Vi vill bidra till förändring och göra det lättare för företag och offentliga institutioner att sortera avfallet. Det ska inte vara besvärligt. Det ska vara lätt, tillgängligt och enkelt för användarna. Kort sagt: En naturlig del av vardagen.  

Det är därför vi finns här. I mer än 10 år har vi utvecklat stilrena och flexibla avfallssorteringslösningar som passar in på kontoret, sjukhuset, vårdinrättningen, teatern, utbildningsinstitutionen och ute på skolgården.

Nyheter

Bica ApS har förvärvat en ny ägargrupp från 1 februari 2024

 

Grundaren av företaget Carsten Jansen har valt att gå i pension och har sålt sin majoritetsandel till investmentbolaget Brygge Partners II, Esbjerg, samt affärsmän från mellersta och västra Jylland.

Nuvarande försäljningsdirektör Peter Brahe fortsätter som delägare och tar över som CEO. Carsten Jansen kommer att fortsätta i Bica ApS till den 30 juni 2024.

Kildesortering placeret i en gang i en større virksomhed

Bica har en mission

Vi vill göra avfallssorteringen enklare på arbetsplatsen med marknadens snyggaste och mest flexibla avfallssorteringslösningar.

Med våra lösningar vill vi göra avfallssortering till en naturlig del av vardagen och inredningen hos företag, kommuner, regioner i skolor. Alltid med målet att göra om avfall till resurser.

Vi vet att jordens avfallsproblem inte kan lösas enbart med fina och praktiska lösningar. Det krävs mer. Vi måste ändra mentaliteten och öka motivationen. Vi måste ange bra skäl för att avfallssortera och ta bort de dåliga undanflykterna. Det är den mission vi är ute på. Och vi hoppas att du vill vara med. 

Gör avfallssortering till en del av inredningen

Avfallssortering är god stil. Det är våra lösningar också. Avfallsbehållare ska inte gömmas undan. De ska placeras synligt, där användarna rör sig och får syn på dem. Det ställer stora krav på designen. Avfallsbehållarna ska vara en del av inredningen och ingå naturligt i vardagen.

Därför har vi utvecklat den modulära Bica-serien som du kan anpassa som du vill. Med de släta ytorna och rena linjerna passar den in i de flesta rum utan problem. 

Så här kom Bica till

En riktig uppfinnare löser ett problem för en viss grupp människor. En sådan uppfinnare är Herningbon Carsten Jansen. Han grundade 2008 företaget Carbi och 2014 utvecklade han Bica-serien för att tillmötesgå behovet och den ökande efterfrågan på att sortera avfall i flera fraktioner. Under åren har sortimentet vuxit sig stort och innehåller många modeller med olika funktioner. Men en sak är säker. Utgångspunkten är densamma: Avfallssortering ska vara enkelt och designmässigt passa in i inredningen.

 

Därför byter vi namn

Carbi blir Bica

 

Vår avfallsserie har alltid hetat Bica. Ett varumärke som innehåller en produktserie av flexibla och stilrena avfallssorteringslösningar för företag och industrier. Det är vårt DNA. Därför kändes det rätt att byta namn från Carbi till Bica.

Så nu heter vi Bica, oavsett var du träffar på oss. 

Varför Bica?

Flera anledningar att välja oss

style-one-pin-global

Totallösning - en leverantör

Vi kan leverera allt för den totala avfallssorteringslösningen. Direkt leverans av flexibla avfallssystem, piktogram, tyg- och plastkassar, tillbehör och reservdelar. 

Gratis rådgivning och konsultbesök

Är ni osäkra på antalet avfallsbehållare och hur de ska placeras? Kontakta oss för gratis rådgivning. Vi kommer också gärna på besök för att kartlägga era behov. 

Lagerhålls i Danmark

Vi har ett stort urval av Bica avfallsbehållare på lager i Herning. För beställningsvaror är leveranstiden ca 5 - 6 veckor.

Dansk design och funktionalitet

Vi har i många år designat och utvecklat avfallssorteringslösningar och vet vad som fungerar och som det finns efterfrågan på. Våra produkter är utvecklade i nära samarbete med arkitekter, servicepersonal och inte minst användarna.  

Möjlighet till specialdesign

Har ni helt konkreta önskemål för en totallösning när det gäller avfallssortering kan vi hjälpa er med det också. Kanske har du ett specifikt önskemål när det gäller inkastet, eller vill ha en unik färg eller logga på avfallsbehållaren. Vi klarar det också.

Ansvarstagande

Vi har en tydlig ambition att stödja en hållbar utveckling i allt vi gör. Vi har löpande olika åtgärder på gång för att bidra till att minska vårt klimatavtryck.

Hitta inspiration i vår broschyr

Avfallssortering är god stil. Det är våra lösningar också...

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.