Alla fördelar med Bica

Anledningen till att Bica avfallslösning är rätt val för företaget

Affaldssortering til kontor i forbindelse med køkken

Alla fördelar med Bica

Låt oss göra det enkelt för er att avfallssortera på arbetet

Här har vi samlat alla fördelar med ett avfallssorteringssystem för inomhusbruk från Bica. Våra stilrena avfallsbehållare är nämligen utvecklade och designade specifikt till kontorsmiljöer, utbildningsinstitutioner, sjukhus, vårdinrättningar, flygplatser och liknande miljöer. Avfallslösningarna klarar daglig användning och ingår som en naturlig del av inredningen. 

Avfallssortering på enkelt sätt

Waste sorting is cool. So are our solutions.

Utforska våra avfallssorteringslösningar från Bica

Dansk design med fokus på funktionalitet och kvalitet

Därför älskar användarna Bica

Användarvänligt och flexibelt

Kombinera behållare efter behov

Bicas avfallsbehållare kan kopplas samman efter behov med hjälp av starka magneter. Fördelen med denna flexibilitet är att behovet i verksamheten kan förändras över tid och då är det enkelt att köpa till och/eller byta ut avfallsbehållare. Avfallssystemet kommer fortfarande att behålla sina rena linjer eftersom sockel och överkant är i linje med varandra. 

Olika fackindelning och inkast

Det är mycket olika hur stora mängder avfall man har, beroende på var avfallsbehållarna placeras. Därför finns Bicas avfallsbehållare även med olika fackindelning och med olika öppna inkast. Det kan vara en större fördel med en större behållare för matavfall i en matsal än i en kontorsmiljö.

Lock med gasdämpare

Locket på de allra flesta av Bicas avfallssorteringssystem är utrustade med gasdämpare för ljudlös och lugn stängning. Det ger användaren en behaglig upplevelse och användningen stör inte andra kollegor.

Lock för organiskt avfall

Undvik störande lukt och bananflugor vid sortering av matavfall genom att välja avfallsbehållaren med lyftbart lock. Locket finns som ett lyftbart lock eller i en lösning med handfri användning med hjälp av en fotpedal. På så sätt minskas lukten från matavfallet betydligt. 

Därför älskar arkitekterna Bica

En integrerad möbel

Stilren och tidlös design

Den fristående soptunnan är på väg ut och avfallssorteringsmöbeln flyttar in. Det kräver mer av designen: Kräver mer plats och måste kunna ingå naturligt i inredningen. De släta ytorna och rena linjerna i Bica-designen gör dem lättare att integrera på arbetsplatsen. 

cog

Dolda hjul, fötter och gångjärn

Du kan inte se några synliga gångjärn och bakom sockeln är fötter och hjul dolda. Detta är ett medvetet val för att uppnå en elegant avfallsbehållare med rena linjer genomgående i designen. Den solida sockeln når ända ner till golvet och bidrar till att dölja smuts och damm. Med hjälp av de monterade hjulen kan behållaren enkelt flyttas vid rengöring.

Tillverkad i pulverlackerat stål

Lösningarna är tillverkade i stål med en tjocklek på bara 1,3 mm. Den smala stålplåten ger avfallslösningen en skarp finish och gör den lättare i uttrycket. Stålet till överdelen och sockeln har en tjocklek på 1,5 mm för att skapa bättre stabilitet.

Inga synliga avfallspåsar

På en avfallsbehållare från Bica är inga påsar synliga utvändigt tack vare locket överst på behållaren. På så sätt bevaras den stilrena designen där man slipper se på skrynkliga påsar.

Design efter ert behov

Det är möjligt att få en anpassad avfallssorteringslösning som tillgodoser just era behov av sortering. Kanske vill ni ha er logotyp integrerad, kanske har ni särskilda önskemål angående storleken eller en annan form på locken på avfallsbehållarna. De allra flesta önskemål kan vi tillgodose.

Därför älskar servicepersonalen Bica

Ergonomi och underhåll

hand-expand

Frontdörr med soft close

Avfallsbehållarna är utrustade med frontdörrar för ergonomiskt korrekt tömning. På så sätt undviker rengöringspersonalen att ta upp den fyllda påsen uppifrån med sträckta armar. I stället kan de bara dra ut påsen genom frontöppningen. Därmed uppnår man en optimal arbetsställning för personalen. Frontdörrarna är dessutom utrustade med soft close för ljudlös och lugn stängning.

Integrerade och starka påshållare

I många fall kommer en fylld påse att glida av påshållaren, vilket är verkligt irriterande. Den integrerade påshållaren i en avfallsbehållare från Bica är kvadratisk, vilket gör att påsen inte glider av. Vid tömning vippas påshållaren bara upp och så kan påsen lyftas av.

Innerbehållare med handtag

I en lång rad avfallsbehållare från Bica finns möjlighet att sätta in innerbehållare i olika storlekar. Det kan vara en fördel vid sortering av vassa föremål som glas och metall eller om man vill ha ytterligare uppdelning. Innerbehållarna är utrustade med handtag för enkel hantering vid tömning.

cleaning-spray

God hygien och minimalt underhåll

Bica avfallsbehållare är tillverkade i pulverlackerat stål som inte bara är ett slitstarkt och hållbart material. Stål är också otroligt enkelt att göra rent med en urvriden trasa och kräver inte mycket underhåll. Tack vare de monterade hjulen är avfallslösningen flyttbar vid dammsugning och golvtvätt.

Populära behållare för effektiv avfallssortering

Produkterna är designade så att de är lätta att kombinera och koppla samman till ett enda avfallssystem.

Vanliga frågor och svar

Ja det kan ni. Om en gasdämpare, påshållare, hjul eller liknande skulle gå sönder har ni möjlighet att köpa reservdelar till era avfallslösningar från Bica.

Ja det kan ni. Det är möjligt att få avfallsbehållarna skräddarsydda efter era önskemål. Däri ingår även att sätta på företagets logga. 

Som standard erbjuder vi Bicas avfallssorteringslösningar i antracit och svart. Vill du ha en annan RAL-färg går det enkelt att göra. Endast ett tilläggspris debiteras för lösningen.

Vill du veta mer?

Fråga vår specialist på avfallssortering för företag.

Jeppe Friis

Jeppe Friis

Sales Manager

+45 2684 1000

jf@bicasolutions.dk

From waste to resources

Välj en avfallssorteringslösning som tar hand om din sektors specifika behov

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Kontakta oss och hör mer om hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning i förhållande till att välja en avfallslösning som matchar dina behov och budget.

Fyll i formuläret och bli kontaktad inom 1-2 arbetsdagar.

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.