Offentlig sektor

Gör avfallssorteringen enklare i den offentliga sektorn

Affaldssortering på psykiatrisk klinik

Mer än 10 års erfarenhet av avfallssorteringslösningar för offentliga institutioner

Hos Bica får du rådgivning av specialister som kan ge råd om det mesta inom avfallshantering för offentliga institutioner. Fråga oss om allt från hur många avfallsbehållare du behöver till var du ska placera dem på effektivaste sätt. Vi känner till lagen och har erfarenhet av offentliga upphandlingar.

Från tråkigt måste till ett rent nöje

Välj en branschlösning och få avfallssortering som uppfyller dina användares specifika behov

Varför Bica?

5 anledningar till att verksamhetschefer älskar Bica

hand-expand

Frontdörrar med soft close

Tack vare frontdörrarna får du som byter påsarna en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Med den monterade soft close stängs dörrarna långsamt och lugnt med en glidande rörelse så att inga fingrar kommer i kläm.

Moduluppbyggda avfallssystem

Bica är moduluppbyggt och du kan få en avfallssorteringslösning med precis det antal fraktioner du behöver. Om behovet ändras kan du alltid anpassa lösningen och ansluta fler behållare med vårt smarta magnetsystem.

cog

Justerbara fötter och dolda hjul

Bica är utvecklat med dolda fötter och hjul som inte kommer i kontakt med avfallet och samtidigt ger ett stilrent uttryck. Du kan lätt justera fötterna så att du får den rätta höjden och hjulen gör systemet flyttbart för enkel rengöring.

Robusta och tidsbesparande påshållare

För att säkerställa att påsarna inte glider av har Bica utvecklats med starka påshållare som är lätta att hantera. Det sparar dig både tid och kraft när du tömmer påsarna.

cleaning-spray

Tillverkat i pulverlackerat stål

Bica är utformat i pulverlackerat stål, ett särdeles slitstarkt material som ger lösningarna lång livslängd. Samtidigt är det ett material som är lätt att rengöra och behöver minimalt underhåll.

Vilken lösning ska du välja?

65 eller 95 liter avfall? Vägghängda eller fristående? Hur många eller hur få behållare? Vad ska det stå på piktogrammen? Var ska de placeras? Våra specialister vägleder dig från första frågan till den färdiga lösningen.

Affaldssortering i kontormiljø

Avfallssortering behöver inte vara besvärligt

Även om avfallssortering är ett enkelt sätt att göra något bra för klimatet blir många trötta bara av att tänka på det. Det är synd, för med enkla medel kan du faktiskt göra det lätt för dina användare. Vi hjälper dig gärna. Exempelvis kan vi tillhandahålla piktogram och användarguider så att dina användare inte behöver tveka om vad som ska ligga i vilken behållare. Och vi sparrar dig också gärna när det gäller hur du placerar behållarna på effektivaste sätt i förhållande till användarnas behov.

From waste to resources

Det var viktigt för oss att göra det så enkelt som möjligt för vår rengöringspersonal att hantera avfallet. Vi måste nog säga att så är fallet.

Richard, Afdelingschef (Bygningsverksamhet), Mercantec

Om oss

Vi anser att avfall är en resurs. Gör du?

 

Avfall är ett enormt problem. Men det är också en enorm potential. Exempelvis kan vi göra biomaterial av plastflaskor. Biogas av matrester. Pappersmassa för nya produkter av gammalt papper. Om vi vill.

Faktiskt kan största delen av jordens avfall återanvändas. Men det kräver att vi blir bättre på att sortera vårt avfall. Det är därför vi finns här. I mer än 10 år har vi utvecklat stilrena och flexibla avfallssorteringslösningar som passar in på kontoret och ute på skolgården.

Se hur vi har hjälpt andra med avfallssortering

Vill du höra om lösningar som gör avfallssorteringen enklare?

Kontakta oss och hör mer om hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning i förhållande till att välja en avfallslösning som matchar dina behov och budget.

Fyll i formuläret och bli kontaktad inom 1-2 arbetsdagar.

Vi arbetar nära tillsammans med en rad återförsäljare i hela Europa. Återförsäljarna erbjuder bland annat konsultbesök och försäljning via webbutik och fysiska butiker.